+36 30 607 5220 / info@swisspro.hu

3 tipp online vásárláshoz a koronavírus idején

2020. Március 18. 11:40

A koronavírus gyors terjedésének lassítása érdekében nagyon fontos, hogy megtegyük azokat a lépéseket, amikkel hozzájárulhatunk a járvány minél lassabb terjedéséhez. Ezek közül az intézkedések közül a legfontosabb, hogy maradjunk otthon, azaz, ha megtehetjük, mindenképpen válasszuk az önkéntes karantén lehetőségét.

Tudjuk, hogy sajnos ezzel a lehetőséggel nem mindenki élhet munkájának jellegénél fogva vagy egyéb más okok miatt, azonban már azzal is sokat tehetünk a közösségért, ha csak a legszükségesebb dolgokat intézzük el a lehető legkevesebb személyes kontakttal.

Nagyon sok útmutatást kaptunk már az utóbbi hetekben a járvány lassítására vonatkozóan, éppen ezért mi nem is szeretnénk ebben a cikkben nagyon részletesen felsorolni az összes szükséges intézkedést, csak néhányat emelnénk ki lentebb.

Csökkentsük amennyire csak tudjuk a szociális kapcsolatainkat – legalábbis a személyes formáját mindenképpen, mossunk és fertőtlenítsünk kezet sűrűn, és amennyiben megtehetjük, ne menjünk ki a lakásból most egy ideig.

Öröm az ürömben, hogy 2020-ban lehetőségünk nyílik már arra, hogy ha vásárolni szeretnénk ahhoz nem szükséges kimozdulnunk otthonunkból, mert pár kattintással akár egy nagy bevásárlást is meg tudunk csinálni és a futár az ajtónkig hozza az ételt, italt és bármilyen egyéb dolgot.

Ebben a blogbejegyzésben szeretnénk néhány tanácsot adni arra vonatkozóan, hogy általánosságban az online rendeléseket hogyan tudjátok a lehető legbiztonságosabban, futárral és másokkal történő érintkezés nélkül átvenni.

 

1.     Annak ellenére, hogy sokan részesítik előnyben online vásárlásaik során az utánvétes fizetési opciót, a tanácsunk most mégis az lenne, hogy a járvány idején csökkentsük a készpénzforgalmat, hiszen az potenciális forrása lehet a vírus terjedésének. Éljünk a bankkártyás és/vagy előre utalásos fizetési lehetőségek nyújtotta előnnyel, mert ebben az esetben nem kell közvetlenül érintkeznünk a mások által is megfogott papírokkal vagy érmékkel.

2.     Sokan szeretjük különböző átvételi pontokra (üzletekbe, benzinkutakra, postára stb.) kérni a rendelt csomagunkat, hiszen a mindennapi életünk során nagy könnyebbség, ha a napi teendőink közben csak beugrunk az éppen útba eső átvételi pontra csomagunkért. Ebben a jelenlegi helyzetben most azt javasoljuk, hogy kérjük otthonunkba a csomagot, hogy emiatt se kelljen kimozdulni. Ha a rendelt árut előre kifizettük lehetővé válik az, hogy a futár a csomagot az ajtónk elé helyezze, majd miután ő távozott csak azután ajtót nyitva vegyük fel azt a küszöbről.

3.     Egy másik biztonságosabb átvételi mód lehet, ha csomagautomatába kérjük a csomagunk, így akkor megyünk el érte, mikor kevés vagy egyáltalán nincs ember az utcán. Az esti vagy a kora reggeli órák erre megfelelőek lehetnek. Ebben az esetben lehetőség nyílik utánvételes fizetési módra is, ha valakinek nem szimpatikus a vásárlással egy időben történő fizetés. A csomagautomatás átvételeknél általában csak bankkártyával tudjuk kifizetni az utánvét összegét, ne feledkezzünk meg magunkkal vinni bankkártyánkat! Ha végeztünk, akkor pedig mindenképpen mossunk alaposan kezet szappannal és fertőtlenítsünk is!

Végezetül pedig szeretnénk mindenkit tájékoztatni, hogy a swisspro.hu háza táján továbbra is folyik a munka. Azokat, akik rendelést adnak- és adtak le nálunk szeretnénk megnyugtatni, hogy a webáruház működik, a csomagokat továbbra is a már megszokott 1-2 munkanapos szállítási határidővel szállítjuk ki.

Mi is mindent megteszünk a vírus lassításának érdekében, például otthonról dolgozunk, sűrűn kezet mosunk és fertőtlenítünk.

Mindenkit arra buzdítunk, hogy a lehető legnagyobb körültekintéssel, de éljen a technika nyújtotta előnyökkel és intézze vásárlásait online, ne menjen közösségbe, ha csak nem elkerülhetetlen.

Reméljük, hogy cikkünket hasznosnak találtátok és tudtunk segíteni tippjeinkkel.

Mindenkinek türelmet, kitartást és jó egészséget kívánunk!

A swisspro.hu csapata

#maradjotthon

Hozzászólások


Lapozás: [1]

Új hozzászólás

Az Ön neve:
Az Ön e-mail címe:
Az üzenet:
Spam védelem: mennyi 6 + 7?